Parochie O.L.V. Onbevlekt Ontvangen viert eeuwfeest 1919 – 2019v

Jaarprogramma:

* Februari: opening  jubileumjaar op zondag 3 februari om 10.00 uur met Maria Lichtmis. Deze zal worden opgeluisterd door harmonie St.Callistus.

* Elke maand op een donderdagavond een stille H.Mis om 19.00 uur in de dagkapel met aansluitend een moment van aanbidding Allerheiligste.

* Maart: lezing woensdag 20 maart om 20.00 uur: ‘Mariaverering in het leven van de gelovigen’, door spirituaal van Grootseminarie Rolduc Dr. B. Hegge.

* April: mee vieren op Goede vrijdag 19 april om 19.00 uur  het lijden en sterven van de Heer met Grootseminariegemeenschap Rolduc.

* April: Paasviering/Paaswake 20 april om 20.00 uur in parochiekerk. Aansluitend gezellig samenzijn met koffie/thee en paasbrood.

* Mei/juni: Gebedsdag rond het beeld Sterre der Zee in kerk Terwinselen.

* Mei: Straatmarkt Terwinselen 26 mei met Terrasse de la Tour op  plein pastorie en Maria iconententoonstelling in kerk.

* Juni: Bedevaart 19 juni naar Kevelaer

* Augustus: Viering hoogfeest Maria ten Hemelopneming 15 augustus om 19.00 uur met zegenen kroedwusjen in Botanische Tuin.

* Augustus: parochiefeest.

* September: Open Monumentdag 15 september, in kerk lezing: ‘Een eeuw historie en kunst in kerk Terwinselen’, door kunst- en architectuurhistoricus Sander van Daal.

* Oktober: bedevaart 9 oktober naar Banneux

* November: vesperviering bij benedictijner monniken abdij  Mamelis

* December: Adventsmarkt  op 1e Adventszondag 1 december en afsluiting jubileumjaar met viering patroonsfeest parochie op 2e Adventszondag  8 december met gezellig samenzijn met koffie en thee in kerk.