Parochie O.L.V. Onbevlekt Ontvangen viert eeuwfeest 1919 – 2019v

Jaarprogramma:

* Februari: opening  jubileumjaar op zondag 3 februari om 10.00 uur met Maria Lichtmis. Deze zal worden opgeluisterd door harmonie St.Callistus.

* Elke maand op een donderdagavond een stille H.Mis om 19.00 uur in de dagkapel met aansluitend een moment van aanbidding Allerheiligste.

* Maart: lezing woensdag 20 maart om 20.00 uur: ‘Mariaverering in het leven van de gelovigen’, door spirituaal van Grootseminarie Rolduc Dr. B. Hegge.

* April: mee vieren op Goede vrijdag 19 april om 19.00 uur  het lijden en sterven van de Heer met Grootseminariegemeenschap Rolduc.

* April: Paasviering/Paaswake 20 april om 20.00 uur in parochiekerk. Aansluitend gezellig samenzijn met koffie/thee en paasbrood.

* Mei/juni: Gebedsdag rond het beeld Sterre der Zee in kerk Terwinselen.

* Mei: Straatmarkt Terwinselen 26 mei met Terrasse de la Tour op  plein pastorie en Maria iconententoonstelling in kerk.

* Juni: Bedevaart 19 juni naar Kevelaer

* Juli: Op 7 juli gebedsdag rond het beeld Sterre der Zee in kerk Terwinselen

Voor meer informatie klik Zondag 7 juli 2019: Mariadag rondom het Sterre der Zee beeld uit Maastricht

Voor poster klik hier Poster OLV sterre der zee

* Augustus: Viering hoogfeest Maria ten Hemelopneming 15 augustus om 19.00 uur met zegenen kroedwusjen in Botanische Tuin.

Voor meer informatie klik Maria viering in Botanische Tuin

Voor poster klik hier poster Botanische Tuin

* Augustus: parochiefeest.

* September: Open Monumentdag 15 september, in kerk lezing: ‘Een eeuw historie en kunst in kerk Terwinselen’, door kunst- en architectuurhistoricus Sander van Daal.

Voor meer informatie klik Open Monumentendag lezing in kerk Terwinselen

Voor poster klik hier Poster eeuwfeest parochie Terwinselen lezing Open Mon flyer

* Oktober: bedevaart 9 oktober naar Banneux

Voor meer informatie klik Bedevaart naar Banneux

Voor poster klik hier Poster Banneux

* November: vesperviering bij benedictijner monniken abdij  Mamelis

* December: Adventsmarkt  op 1e Adventszondag 1 december en afsluiting jubileumjaar met viering patroonsfeest parochie op 2e Adventszondag  8 december met gezellig samenzijn met koffie en thee in kerk.