Maria viering in Botanische Tuin

Midden in de maand augustus, op donderdag 15 augustus om 19.00 uur, willen wij als gelovigen van Kerkrade-West met mensen van daarbuiten samenkomen in de Botanische Tuin om samen het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming te vieren. Op deze bijzondere locatie in ons eigen Kerkrade-West, zullen de ‘kroedwusjen’ tijdens deze viering worden gezegend. Deze bijzondere samengestelde bos bevat: twee brood-granen, kruiden met geneeskrachtige werking, kruiden tegen onweer en het walnootblad. Steeds meer parochianen nemen een zelf gemaakte ‘kroedwusj’ mee. Soms ook een extra kruidenbos om aan iemand anders te geven. De viering zal dit jaar muzikaal worden opgeluisterd door het klarinet trio ‘Vrung’. Daarnaast worden ook een aantal bekende Marieliederen gezongen. Na afloop is er gelegenheid om nog gezellig na te genieten op het terras van de Botanische Tuin onder het genot van een kopje koffie/thee, glas wijn, bier of iets fris. Mocht u nog nooit bij deze viering zijn geweest, dan is het zondermeer een aanrader om eens mee te vieren met de grote groep mensen die aanwezig zal zijn. Bij slecht weer zal de viering worden gehouden in de parochiekerk van Terwinselen.

Voor de poster klik poster Botanische Tuin