Terwinselen dankt zijn naam waarschijnlijk aan een van de oudste gebouwen in het dorp: de Winselerhof. In die naam is het Duitse woord ‘Winzer’ verborgen, wat duidt op wijnbouw in deze streken.

In het kader van de restauratie van het kerkgebouw introduceert het kerkbestuur in samenwerking met Wijnhandel Max van Wersch een fraaie wijn genaamd: Sjtaatse Wien.

Het wordt een serie met rode en witte wijn met bijzondere etiketten.

Roeë Sjtaatse Wien: een zachte, medium bodied, rode blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot met rijpe bosfruit, mocha, kersen en een zachte afdronk.

Wiesse Sjtaatse Wien: een frisse, witte blend van Chenin Blanc en Sauvignon Blanc met tropisch fruit, rijpe peer en een knisperende afdronk.

De prijs voor een fles rode of witte wijn bedraagt € 6,95. De prijs van de complete serie, bestaande uit 6 flessen wijn, bedraagt € 37,50. Tijdens de 40e Terwinseler Straatmarkt op zondag 25 mei jl. werden de wijnen voor de eerste keer gepresenteerd. Nabij de kerk waren verkooppunten aanwezig en kon men de wijn proeven en uiteraard kopen.

De wijn is verkrijgbaar via het parochiekantoor