Open Monumentendag lezing in kerk Terwinselen

Drie jaar nadat de parochie Terwinselen is gesticht, werd de parochiekerk op 15 augustus 1922, ingewijd door de toenmalige Mgr. Schrijnen bisschop van Roermond. Over drie jaar zal de parochiekerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen dan ook haar honderd jarig bestaan mogen vieren. Een kerkgebouw met een rijk religieus en kunsthistorisch verleden.

De historische waarde en betekenis zal worden belicht op zondag 15 september om 15.00 uur tijdens een lezing: ‘Een eeuw historie en kunst in kerk Terwinselen’. De lezing en rondleiding zal worden verzorgd in de kerk door gastspreker Sander van Daal, kunst- en architectuurhistoricus. Voor het bisdom Roermond draagt hij zorg om al het roerend religieus erfgoed van de parochiekerken in kaart te brengen. Dit laatste heeft hij in 2018 ook gedaan in de kerk van Terwinselen.

Aanmelding om deze lezing bij te wonen moet worden gedaan vóór 6 september, via parochiekantoor Terwinselen op maandag, woensdag of vrijdag tussen 10.00 – 11.00 uur, tel. 045 – 5412581.

Voor de poster klik Poster eeuwfeest parochie Terwinselen lezing Open Mon flyer