Parochies Kerkrade-West

St. Christoffel zegening

In het weekend voordat de basisscholen de deuren zullen sluiten voor de zomervakantie, bestaat de mogelijkheid om de auto, brommer, scootmobiel of fiets, na afloop van kerkdiensten te laten zegenen. Het gaat hierbij om een oude traditie die in het parochiecluster Kerkrade-West in ere wordt hersteld.

Deze zegening hangt nauw samen met St.Christoffel, welke de patroonheilige is voor de reizigers. De komende zomervakantie zullen vele mensen onderweg zijn. Maar ook door het jaar heen maken mensen in hun vrije tijd en voor hun werk gebruik van allerlei vervoersmiddelen. Iedereen hoopt altijd veilig zijn bestemming te bereiken en ook weer thuis te komen.

Opvallend in onze dagen is dat nog heel wat mensen aan hun sleutelbos een medaille hebben hangen van St. Christoffel. Of in de auto op het dashboard een medaille plakt van St. Christoffel. Misschien staat op een van deze vele medailles de tekst: ‘Kom goed thuis’. Voor een goede thuiskomst wordt in het weekend van zaterdag 17 juli in de St. Jozef kerk van Kaalheide om 18.00 uur en op zondag 18 juli om 09.30 uur in de kerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen van Terwinselen en om 11.15 uur in de H.Martinus kerk van Spekholzerheide extra gebeden. Aansluitend aan deze vieringen worden, bij de hoofdingang van de kerken, de vervoers- middelen gezegend met wijwater van parochianen, die dan voorbij zullen rijden. Het mag de veiligheid in het verkeer ten goede komen.